Aktiivimalli ei toteudu ilman työllistäjiä – keikkatyöt avainasemassa

12.03.2018 | Uutiset

Oikotie haluaa aktivoida työllistäjiä etenkin keikkatyömarkkinoilla.

“Haluamme olla luomassa esteetöntä keikkatyömarkkinaa, joka edesauttaa myös aktiivimallin onnistunutta toteutumista.”

Keskustelu vuoden 2018 alusta voimaan tulleesta työttömyysturvan aktiivimallista on käynyt kuumana. Valokeilassa ovat tähän asti olleet työntekijät. Oikotie haluaa korostaa myös työn teettäjien tärkeää roolia.

“Aktiivimalli voi toimia vain, jos työpaikkoja on tarjolla riittävästi. Esimerkiksi keikkaluontoiset työpaikkailmoitukset ovat hajaantuneet useisiin eri kanaviin, ja niiden löytäminen on työtä kaipaavalle ollut hankalaa”, toteaa Oikotie Työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaa.

Tästä tarpeesta Oikotie lähti yhdessä SuoraTyön kanssa kehittämään uutta keikkatyöläisille ja työllistäjille suunnattua kohtaamispaikkaa Oikotie Keikkatyöt -palvelua, joka julkaistiin viime vuonna. Työnantajien aktivointi on tärkeää, sillä työnhakijat ovat jo aktiivisia – Oikotie Keikkatyöt -palveluun on profiilinsa luonut reilussa puolessa vuodessa jo 2000 keikkatöistä kiinnostunutta työnhakijaa.

“Keikkaluontoinen työ on kovassa kasvussa, mutta kunnollista markkinapaikkaa tällaiselle työlle ei ole aiemmin ollut. Tavoitteenamme on tarjota sekä työntekijöille että työn teettäjille luotettava alusta, jossa voidaan hoitaa niin työnhaku, palkkaus kuin palkanmaksukin. Toivomme voivamme merkittävästi lisätä keikkatyön määrää, kun tarjolla on palvelu, joka tekee keikkatyöstä saavutettavampaa”, Pihlajamaa kertoo.

Myös työllistämistä on alettava miettiä aivan uudella tavalla.

“Erityisesti kotitalouksia on rohkaistava tarjoamaan aktiivisemmin töitä. Arkisiin keikkahommiin kuten lastenhoito, pienet remontit ja lumenluonti, on tarjolla joustavia ja nopeita ratkaisuja“, Pihlajamaa toteaa.

Tutustu Oikotie Keikkatyöt -palveluun osoitteessa oikotie.fi/keikkatyot.

Samasta aihepiiristä

Oikotie tutki: Naiset pyytävät miehiä vähemmän palkkaa

Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi Oikotie Työpaikat selvitti, millaisia eroja naisissa ja miehissä on työnhakijoina. Tutkimuksessa selvisi, että naiset pyytävät miehiä vähemmän palkkaa. ”Rekrytoinnin yhteydessä on loistopaikka vaalia palkkatasa-arvoa”, Oikotie...