Duunikoutsi on vuoden paras digitaalinen oppimisratkaisu – Oikotie Työpaikat sovelluksen yhteistyökumppani

08.04.2020 | Tuotteet, Uutiset

Duunikoutsi-mobiiilisovellus on valittu Suomen eOppimiskeskus ry:n järjestämässä eEemeli-kilpailussa vuoden 2020 parhaaksi digitaaliseksi oppimisratkaisuksi. Sovelluksen on kehittänyt Talous ja nuoret TAT yhdessä Oikotie Työpaikkojen ja SAK:n kanssa.

Duunikoutsi on tuomariston mukaan ajankohtainen ja helppokäyttöinen tuote, joka ohjaa nuorta positiivisen vahvistamisen avulla ja tekee personoidun oppimispolun näkyväksi robokoutsin avulla.

Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanja on ollut tiiviisti mukana Duunikoutsi-sovelluksen luonnissa. Kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen tunnistaa sovelluksen tarpeen ja hyödyn kesätyönhakijoille ja -työntekijöille.

”Nuoret tarvitsevat paitsi kesätyöpaikkoja, myös apua ja sparrausta työelämän alkutaipaleen eri vaiheissa. Vastuullinen kesäduuni -kampanja auttaa nuoria kesätyöpaikkojen löytymisen lisäksi työhakemuksen kirjoittamiseen, työhaastatteluun ja omien vahvuuksien sanoittamiseen liittyvissä kysymyksissä, jotka kuvastavat nuoren henkilön työelämään liittyvää epävarmuutta. Toisilla kynnys kysyä on hieman suurempi, jolloin nuoren takataskusta löytyvä Duunikoutsi-sovellus on aina apuna, avaamassa työelämän pelisääntöjä sekä kehittämässä nuoren itsetuntemusta”, Salminen-Kultanen sanoo.

Tekoälypohjainen Robokoutsi suosittelee aiheita ja nuoren palautteen pohjalta personoi suositteluja ja tekee näkyväksi aihekartalla nuoren etenemisen ja kiinnostuksen. Duunikoutsi sisältää sen, mitä työnhausta tarvitsee tietää: vinkit, CV:n, testejä ja inspiroivia uratarinoita.

”Jatkossa tarkoituksenamme on tuoda myös vapaa-aika ja siellä kartutettu osaaminen osaksi Duunikoutsia”, TATin kumppanuuspäällikkö Riikka Lehtinen sanoo.

Sovelluksen teknisestä toteutuksesta vastaavat 10Monkeys ja Headai.