Pyöräilevä Lead Developer Janne Nurminen

23.02.2018 | Uratarinat

Janne on harrastanut tietokoneita lapsesta lähtien, joten ei ihme, että hän ajautui suunnittelemaan tuotannonohjausjärjestelmiä jo pian aloitettuaan tietojenkäsittelytieteen opinnot Helsingin yliopistossa. Tässä työssä vierähtikin 10 vuotta, mutta matkaan mahtui myös startup-toimintaa kaupunkilaisten ja virkamiesten vuorovaikutukseen suunnitellun Fillarikanava-palvelun parissa ja koodausta monissa vapaaehtoishankkeissa. Työ konsulttiyrityksessä toi Jannen Sanomaan töihin ja tutustuttuaan konserniin, Janne haki vakituista paikkaa talon sisältä. Valintaprosessi soveltuvuustesteineen oli toki vaativa, mutta valinta osui kohdalle.

Tällä hetkellä Janne työskentelee Lead Developerina. Tehtävä sisältää monipuolisia ja haastavia suunnittelu- ja kehitystöitä Huuto.netin parissa. ”Sanomaa ei ehkä mielletä IT-alan vetovoimaisimpana yrityksenä, mutta mielestäni se kyllä siihen joukkoon kuuluu. Harvassa paikassa pääsee tekemään saman kokoluokan palveluja ja tutustumaan näin laajaan joukkoon eri alojen osaajia.”, kertoo Janne tehtävästään. Parasta työssä ovat kovan luokan työkaverit, hyvä työilmapiiri ja ison talon edut. Sporttinen Janne arvostaa erityisesti Sanomatalon punttisalia ja ryhmäliikuntatunteja, joihin voi osallistua ilman erillistä varausta. Kansallisen tason kilpapyöräilijä ja lukuisia SM-mitaleja napannut kaveri on tuttu näky niin kahvakuulatunneilla kuin voimanoston tekniikkakursseillakin.

“Palvelumme tavoittavat suurimman osan suomalaista ja parhaimmillaan työllä voi katsoa olevan yhteiskunnallistakin vaikuttavuutta. Vaikea kuvitella parempaa paikkaa, jossa näitä hommia voisi tehdä tällä tasolla.”

Janne arvostaa myös joustavuutta työajoissa ja tekeekin tällä hetkellä 4-päiväistä työviikkoa. Se on antanut paremmat mahdollisuudet paitsi harjoittelusta palautumiseen, myös ammattiosaamisen kehittämiseen ja touhuamiseen vapaa-ajan projekteissa. Hän suhtautuu intohimoisesti teknologiaan ja lukee runsaasti alan kirjallisuutta. Viimeksi on luettu kirjallisuutta pilvilaskennasta ja data science -työkaluista. ”Meistä ja maailmasta kerätyn datan määrä kasvaa hurjaa vauhtia. Sieltä tulee löytymään vastauksia moniin kysymyksiin, joita ei vain ole vielä keksitty esittää. Murskaamalla dataa on mahdollista löytää myös oikeat kysymykset, mutta ensin on opeteltava työkalut”, Janne virnistää.

Jannella on luontainen halu pyrkiä tekemään maailmasta parempi paikka. Aktiivisen pyöräilyolosuhteiden edistämisen lisäksi hän on rakentanut mm. karttapohjaisen työkalun pyöräväylien kuntokartoitusprojektiin, ympäristöaiheisen tapahtumakalenterin, liikenneaiheisen vaalikoneen kuntavaaleihin, uusiutuvaa energiaa koskevan haastekampanjan eduskuntavaaliehdokkaille ja ollut mukana luomassa Suomen luonnon monimuotoisuuden tilan ja kehityksen tiedonvälitysjärjestelmää. Myös tuhansissa suomalaisissa työpaikoissa tutuksi tullut leikkimielinen Kilometrikisa on Jannen iltahommina koodaama palvelu.

”Täällä on oikeasti tosi fiksua porukkaa töissä. Sparraustuokiot eri palveluihin ja osaamisalueisiinerikoistuneiden konsulttien kanssa rikastavat työtä ja laajentavat näkemystä.“

Sanoma Digitalia hän olisi koska tahansa valmis suosittelemaan lähimmille ystävilleenkin. Vaikka useampikin headhunter on soitellut Jannen perään, hän on pysynyt talossa. ”Täällä on oikeasti tosi fiksua porukkaa töissä. Sparraustuokiot eri palveluihin ja osaamisalueisiin erikoistuneiden konsulttien kanssa rikastavat työtä ja laajentavat näkemystä. Palvelumme tavoittavat suurimman osan suomalaista ja parhaimmillaan työllä voi katsoa olevan yhteiskunnallistakin vaikuttavuutta. Vaikea kuvitella parempaa paikkaa, jossa näitä hommia voisi tehdä tällä tasolla.”

Janne Nurminen

Janne Nurminen

Lead Developer

Muut uratarinat

Työntekijämme Annan tuntemuksia ensimmäisistä päivistä

Työntekijämme Annan tuntemuksia ensimmäisistä päivistä

Aloittaessani Oikotie Asuntojen tuotepäällikkönä uusi työyhteisö otti minut lämpimästi vastaan ja tunsin oloni kotoisaksi heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Alkuvaiheen kattava perehdytys antoi hyvät lähtökohdat työssä onnistumiseen. Työni on monipuolista,...

Myyntipäällikkö Matin ensimmäiset viikot digitalilaisena

Myyntipäällikkö Matin ensimmäiset viikot digitalilaisena

Työyhteisön vastaanotto on ollut tähänastisen työurani ehdottomasti paras! Aloittaessani Oikotie työpaikkojen myyntipäällikkönä tuli heti lämmin ja hyvä fiilis tulla uuteen paikkaan töihin. Uudella työpöydälläni odotti tervetuliaiskortti ja mahtava starter-kit:...

Oikotien käytäväkeskusteluista kuultua

Oikotien käytäväkeskusteluista kuultua

HRx 2017 -tapahtumassa opittiin uutta ja tavattiin yhteistyökumppaneita Oikotie Työpaikat oli yhteistyökumppanina Suomen johtavassa HR-alan tapahtumassa. HRx kokosi 500 HR-ammattilaista yhteen verkostoitumaan, keskustelemaan ja inspiroitumaan alan edelläkävijöiden...