Oikotien data kertoo talouden virkistymisestä

10.04.2017 | Uutiset

Oikotie Asunnot ja Oikotie Työpaikat -palvelujen kävijädatasta selviää, että asuntoja haetaan ahkerammin sunnuntaisin ja työpaikkoja maanantaisin. Talouden piristyminen näkyy sekä asuntokaupan kasvussa että avoimien työpaikkojen määrässä.

”Oikotie on asuntokaupan ja työelämän ytimessä, joten taloudessa tapahtuvat liikahdukset näkyvät palvelussamme hyvin. Oikotie tuottaa reaaliaikaista dataa tarjonnasta ja kysynnästä näillä talouden alueilla. Asuntokauppa on vilkastunut selvästi vuoden aikana ja asuntojen myyntiajat ovat lyhentyneet. Työpaikkoja on ollut tämän vuoden tammi-maaliskuun aikana tarjolla viikoittain noin tuhat enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana”, Sanoma Digitalin liiketoimintajohtaja Marja-Leena Tuomola toteaa.

Avoimia paikkoja eniten rakennusalalla

Työpaikkoja haetaan eniten lomien jälkeen: syyskuussa ja tammikuussa. Näinä ajankohtina on myös eniten uusia työpaikkoja tarjolla. Vuoden sisällä Oikotie Työpaikkoihin tehtiin eniten hakuja 24. tammikuuta.

”On kiinnostavaa, että maanantai on työpaikkojen vilkkain hakupäivä. Jos maanantaina tuntuu raskaalta palata töihin, ehkä se innostaa katsomaan muita vaihtoehtoja”, Oikotie Työpaikkojen liiketoiminnasta vastaava johtaja Joonas Pihlajanmaa sanoo.

Eniten avoimia paikkoja on rakennusalalla, teollisuudessa ja tuotannossa sekä tekniikan alalla ja IT-tehtävissä. Eniten ovat kasvaneet lääketeollisuuden ja farmasian alan paikat, joita on ollut viimeisen 12 kuukauden aikana Oikotiellä 86 % enemmän kuin edellisen 12 kuukauden aikana.

Asunto kannattaa ostaa joulukuussa

Vilkkaimmat asuntojen myyntikuukaudet ovat nyt käsillä. Kevätaurinko on nostanut asuntokuumeen: huhti- ja toukokuun aikana tulee eniten asuntoja myyntiin.

Hiljaisimmat kuukaudet asuntokaupassa ovat heinä-, marras- ja joulukuussa. Asuntojen hintakeskiarvot ovat puolestaan edullisimmillaan joulukuussa, joten hintatietoisen kuluttajan kannattaa ajoittaa asuntokauppa joulukuulle. Tuolloin asuntojen keskihinta on noin 20 000 euroa alhaisempi kuin huhti- ja toukokuun vilkkaina myyntiaikoina.

Talouden aallonpohja näyttää olevan ohi myös alueellisissa keskuksissa. Eniten myyntiin tulleiden asuntojen määrä on kasvanut Kuopiossa ja Vantaalla. Myös Jyväskylässä, Tampereella ja Vaasassa on hyvää kasvua. Vilkasta on myös Turussa, Lappeenrannassa, Rovaniemellä, Espoossa ja Nurmijärvellä.

”Erityisesti Kuopiossa on asuntoilmoittelu virkistynyt selvästi ja asuntokauppa on seurannut perässä”, Oikotie Asuntojen liiketoiminnasta vastaava johtaja Mikko Ristimäki kertoo.

Vuoden kuusi vilkkainta päivää Oikotie Asunnot -palvelussa osuivat loka- tai marraskuulle. Käyntejä palvelussa vauhditti Oikotien palkittu Kun aika on -kampanja.

Talent Lead

Talent Lead

email.osoite@sähköposti.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Samasta aihepiiristä