Freelance-toimittaja, Oikotie Työpaikat päätoimittaja Riikka Hollo

23.02.2018 | Uratarinat

Riikka Hollon rakkaus kirjoittamiseen oli nähtävissä jo ala-asteella. Kun muut oppilaat vielä miettivät mistä kirjoittaisivat, hän pyysi opettajalta jo lisää kirjoituspaperia.

”Kirjoittaessani tunnen eläväni. Olen toiminut freelancerina 16 vuotta – omasta tahdostani. Tämä työskentelytapa sopii minulle loistavasti. Olen itsenäinen, luotan kykyyni hahmottaa asioita ja siihen, että ajatukseni voivat olla oikeita. Ihmisten parissa työskennellessä tarvitaan myös intuitiota ja psykologista silmää. Tykkään aikatauluttaa työntekoni inspiraation mukaan ja kirjoittaa kellonajoista riippumatta, kuitenkin deadlineja noudattaen.” Riikka kertoo.

Riikka Hollon monipuolinen, idearikas ja innovatiivinen osaaminen on nähty myös Sanoma Digitalissa. Riikka toimii Oikotie Työpaikat -sivuston päätoimittajana vastaten sisällöntuotannosta ja avustajayhteistyöstä. Freelancerina toimiminen edellyttää jatkuvaa juttuaiheiden ideointia, verkostoitumista sekä kiinnostuneisuutta koko maailmaa kohtaan.

”On erittäin luontevaa toimia Oikotie Työpaikkojen päätoimittajana ja poimia juttuideoita ympäröivästä (työ)elämästä. Juttuideoita voi tulla vastaan missä ja milloin tahansa; arjessa, ihmisten kanssa keskustellessa, matkoilla sekä kansainvälisiä ja suomalaisia lehtiä/blogeja/sivustoja lukiessa. Tämä on minulle enemmänkin elämäntapa kuin työ.” Riikka kuvailee työtään innostuneena. Hän kokee työnsä kutsumusammatiksi, jossa hän voi parhaimmillaan välittää tarinoiden kautta lukijoilleen tietynlaista vertaistukea. Myös paljon puhuttu Työn imu ja flow ovat Riikalle hyvin tuttuja. ”Kun kirjoitan, uppoan siihen täysin. Silloin en kuule enkä näe mitään. Työ imaisee mukaansa ja pääsen helposti flow-tilaan. Minun on helppo pukea haastateltavan sanat jutuiksi. Iloitsen aina, kun lukija löytää jutuistani vastauksia ongelmiinsa. Myös haastateltavan kiitokset siitä, että olen osannut tuoda hänen ajatuksensa juuri oikealla tavalla esiin, ilahduttavat.”

Oikotiellä on Riikan mielestä töissä huippuporukkaa. Hänestä on hienoa päästä aika ajoin ns. normaaliin työyhteisöön, mutta pitää silti freelancerin elämään kuuluva oma vapaus. ”Kun astun Oikotien ovista sisään, koen aina olevani yhtä tervetullut, osa porukkaa – vaikka olenkin freelancer. Se on mahtavaa!”

Vapaa-ajalla Riikka harrastaa monipuolista liikuntaa, lukemista, puutarhanhoitoa sekä kokkailee ja matkustaa mielellään perheensä kanssa.

Riikka Hollo

Riikka Hollo

Oikotie Työpaikat päätoimittaja

Muut uratarinat

Työntekijämme Annan tuntemuksia ensimmäisistä päivistä

Työntekijämme Annan tuntemuksia ensimmäisistä päivistä

Aloittaessani Oikotie Asuntojen tuotepäällikkönä uusi työyhteisö otti minut lämpimästi vastaan ja tunsin oloni kotoisaksi heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Alkuvaiheen kattava perehdytys antoi hyvät lähtökohdat työssä onnistumiseen. Työni on monipuolista,...

Myyntipäällikkö Matin ensimmäiset viikot digitalilaisena

Myyntipäällikkö Matin ensimmäiset viikot digitalilaisena

Työyhteisön vastaanotto on ollut tähänastisen työurani ehdottomasti paras! Aloittaessani Oikotie työpaikkojen myyntipäällikkönä tuli heti lämmin ja hyvä fiilis tulla uuteen paikkaan töihin. Uudella työpöydälläni odotti tervetuliaiskortti ja mahtava starter-kit:...

Oikotien käytäväkeskusteluista kuultua

Oikotien käytäväkeskusteluista kuultua

HRx 2017 -tapahtumassa opittiin uutta ja tavattiin yhteistyökumppaneita Oikotie Työpaikat oli yhteistyökumppanina Suomen johtavassa HR-alan tapahtumassa. HRx kokosi 500 HR-ammattilaista yhteen verkostoitumaan, keskustelemaan ja inspiroitumaan alan edelläkävijöiden...