Tekoäly korvaa pian juristin

03.03.2018 | Uutiset

Sanoma Media Finland sijoittaa sopimisen digitalisoivaan palveluun 1,5 miljoonaa euroa.

Teknologiayhtiö Suomen Sopimustieto Oy on saanut 1,5 miljoonan euron sijoituksen Sanoma Media Finlandilta sopimusten tekemisen digitalisoivaan palveluunsa. Samalla Accountorin perustaja Asko Schrey on lähtenyt Sopimustiedon osakkaaksi ja nimitetty yhtiön hallitukseen.

Sanoma Media Finland rakentaa nyt kasvua, ja investoimme liiketoimintaamme tukeviin palveluihin. Sopimustieto täydentää Sanoman palvelutarjontaa sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaillemme”, Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta sanoo.

Sopimustieto on tuonut juridisesti pätevät asiakirja- ja sopimusaineistot kaikkien saataville, ja mahdollistaa sopimusten työstön, solmimisen ja arkistoinnin matkapuhelimella. Sopimuskoneella luotavat sopimukset mukautuvat tekoälyä hyödyntäen tuhansiin eri käyttötarkoituksiin, joka tuottaa niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin huomattavia säästöjä. Yritysten kohdalla säästöt ovat tuhansia euroja vuodessa.

Sopimustiedon perustaja, entinen poliisi, juristi ja varatuomari Marko Teppo, huomasi tilitoimistomaailmaan siirryttyään, että teknologia-avusteiselle sopimuspalvelulle on valtava tarve. Koska vastaavaa palvelua ei ollut saatavilla missään päin maailmaa, hän kehitti tiimeineen sellaisen itse.

Yritykset ja yksityiset kansalaiset maksavat täysin turhaan suuria summia juristeille sopimusten ja asiakirjojen laatimisesta, joissa toistuu vuosikymmenestä toiseen samankaltainen sisältö. Me teemme vanhoilliselle lakitoimialalle saman mitä Spotify teki musiikkibisnekselle. Edunvalvontavaltakirjat, testamentit, avioehdot, avioerohakemukset, työsopimukset, asuinhuoneiston vuokrasopimukset, luottotietojen tarkistus – teknologia mahdollistaa aiemmin kalliiden ja monimutkaisilta tuntuvien sopimusten laatimisen kotisohvalta. Aivan kuten pankkiasiat hoidetaan jo lähes kokonaan verkossa, sopimukset voidaan laatia ja solmia sähköisesti ilman tarpeettomia välikäsiä”, Teppo sanoo.

Sanoma Media Finlandin sijoituksen myötä Sopimustiedon palvelu tulee osaksi Sanoman palveluntarjontaa.

“Sopimustieto täydentää Sanoman palvelutarjontaa sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaillemme. Esimerkiksi Oikotie on mukana elämän isoissa valinnoissa, ja usein näissä tilanteissa laaditaan myös erilaisia asiakirjoja esim. vuokrasopimus, avioehtosopimus, työsopimus tai vaikkapa osakeyhtiön hallituksen pöytäkirja. Sopimuskoneella sopimus mukautuu tekoälyä hyödyntäen erilaisia tarpeita vastaavaksi helposti ja nopeasti. Kannattaa kokeilla itse, miten helppoa juridisesti oikein laadittujen asiakirjojen teko ja digitaalinen allekirjoitus onkaan Sopimustiedon uuden palvelun avulla”,  sanoo Sanoma Digital Finlandin liiketoimintajohtaja Marja-Leena Tuomola.

Sopimustiedon palvelu on juristien kehittämä. Sopimustiedolla työskentelee tällä hetkellä kahdeksan työntekijää. Yhtiön kotipaikkakunta on Helsinki.

Samasta aihepiiristä