Työpaikkailmoitusten määrä kasvoi, yhteydenotot asuntokohteista lisääntyivät – vuosi 2018 oli Oikotielle vahvan kasvun aikaa

08.01.2019 | Artikkelit, Data

Viime vuosi oli Suomen suurimmalle työpaikkojen ja asuntojen markkinapaikka Oikotielle vahvan kasvun aikaa. Työpaikkailmoitusten määrä kasvoi 15 prosenttia ja asuntokohteita koskevien yhteydenottojen määrä 26 prosenttia. Kesäkuussa julkaistu uusi Oikotie-sovellus on ladattu jo yli 180 000 kertaa, mikä tekee siitä Suomen suosituimman asunto- ja työpaikkasovelluksen.

Vuoden aikana Oikotiellä julkaistiin yli 90 000 työpaikkailmoitusta. Määrä kasvoi vuoteen 2017 verrattuna noin 15 prosenttia. Eniten rekrytoitiin teollisuuden ja tuotannon aloilla. Toiseksi eniten avoimia työpaikkoja tarjosi rakennusala. Vilkkaimmat kuukaudet Oikotie Työpaikossa ovat joka vuosi elokuu ja tammikuu.

”Työpaikan vaihtohalukkuus perinteisesti kasvaa, kun ihmiset palaavat lomalta ja huomaavat olevansa uusien haasteiden tarpeessa. Myös yritykset keskittävät usein rekrytointejaan lomakauden jälkeiseen aikaan”, Oikotie Työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaa kertoo.

”Rekrytoinnin huimasta kasvusta kuuluu kiitos aktiivisesti rekrytoineille asiakkaillemme. Hyvä työmarkkinatilanne on tehnyt monen alan rekrytoinneista haastavia, jonka vuoksi olemme panostaneet vahvasti passiivisten työnhakijoiden tavoittamiseen. Oikotien Avainpaikkojen kautta työpaikkailmoituksen voi nostaa näkyville Suomen suosituimmille sivustoille IS.fi:hin ja HS.fi:hin. Toteutimme myös innovatiivisen ratkaisun, jolla voidaan luoda työpaikkailmoituksen tietojen perusteella automaattisesti kampanja hakijoiden tavoittamiseen sosiaalisesta mediasta. Vuoden 2019 aikana tulemme lanseeraamaan uusia ratkaisuja parhaiden osaajien ja työpaikkojen löytämiseksi”, Pihlajamaa jatkaa.

Asuntokaupan hiljenemisestä on uutisoitu pitkin vuotta. Oikotie Asuntojen kävijämäärä on kuitenkin pysynyt entisellä tasolla ja tasaisena läpi vuoden. Enää esimerkiksi heinäkuussa ei ole merkittävää pudotusta kävijämäärissä. Asunnonvaihdossakin sesongit ovat selkeästi poistumassa.

”Uusien myytävien kohteiden määrä oli vuonna 2018 lähes samalla tasolla kuin edellisenä vuonna, mutta kiinnostava muutos asunnonostajien käyttäytymisessä oli se, että yhteydenotot kohteista ovat samaan aikaan kasvaneet 26 prosenttia. Yhteydenottojen kasvuluvussa näkyy varmasti se, että harkitaan useampaa vaihtoehtoa ja arvioidaan laajemmin tarjontaa”, Oikotie Asuntojen johtaja Katri Tenström toteaa. ”Asunnonvaihtajat kaipaavat nyt enemmän tietoa, rohkaisua ja tukea löytääkseen itselleen parhaan asumisen vaihtoehdon. Tähän kehitämme Oikotiellä jatkuvasti uusia keinoja.”

Myytäviä asuntoja etsittiin vuoden aikana eniten Helsingistä, Espoosta, Turusta, Lahdesta ja Vantaalta. Vuokrattavia kohteita haettiin eniten Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Lahdesta ja Espoosta.

Oikotie on luotettava ja tehokas markkinapaikka, joka vie helpoimmin parhaaseen lopputulokseen: uuteen kotiin, työhön tai kauppoihin. Oikotie on mukana elämän suurissa valinnoissa.

Talent Lead

Talent Lead

email.osoite@sähköposti.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Samasta aihepiiristä

Suosituimmat tehtävänimikkeet eri toimialoilla

Suosituimmat tehtävänimikkeet eri toimialoilla

Oikotie Työpaikkojen Markkinatieto-sivustolta löytyy mielenkiintoista tietoa muun muassa katsotuimmista työpaikkailmoituksista sekä suosituimmista tehtävänimikkeistä eri toimialoilla. Markkinatieto-sivustolta voi hakea eri toimialojen suosituimmat ja haetuimmat...

Työpaikkailmoitusten määrä reippaassa 40 % kasvussa

Työpaikkailmoitusten määrä reippaassa 40 % kasvussa

Oikotie Työpaikat -palvelussa oli elo-joulukuussa 2017 yhteensä 34 500 työpaikkailmoitusta. Työpaikkailmoitusten määrä on kasvanut 40 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, jolloin elo-joulukuun ilmoitusten määrä oli 24 560. Rekrytoinnin loppuvuosi 2017 oli vilkas....